الگویی زنده‌تر از سیره شهدا برای معرفی به جوانان نیست
الگويي زنده‌تر از سيره شهدا براي معرفي به جوانان نيست

الگویی زنده‌تر از سیره شهدا برای معرفی به جوانان نیست

شيخ محمدصالح انصاري، با اشاره به اهميت بيان روحيات و سبک زندگي شهدا در جامعه گفت: الگويي زنده‌تر از سيره شهدا براي معرفي به جوانان نيست.
شناسه خبر : 14798 تاریخ انتشار : ۲۲ مرداد ۱۳۹۹ زمان انتشار : ۱۲:۴۰

به گزارش ستاد ارتباطات رسانه ای (فهما) از جنوب فارس؛ سومین جلسه از طرح ملی «سه‌شنبه‌های تکریم» در جنوب فارس، شامگاه سه‌شنبه 21 مرداد با حضور مدیران کل ادارات فرهنگ و ارشاد اسلامی، بنیاد شهید و امور ایثارگران و سازمان تبلیغات اسلامی استان فارس با مسئولان شهرستان لارستان  از جمله بنیاد شهید و امور ایثارگران، سپاه پاسداران، سازمان تبلیغات اسلامی، اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی و معاونت فرمانداری ویژه این شهرستان در محل گلزار شهدای لارستان برگزار شد.

 

در این مراسم از خانواده معظم شهید «سعید سوری»، شهید «جواد کاظمی لاری» و جانباز و آزاده سرافراز حاج «علیرضا شهرآشوب» برگزار شد.

 

سرهنگ پاسدار «امیر جاهدی» در ابتدای این نشست طی سخنانی با بیان اینکه برنامه سه شنبه های تکریم در منزل شهید حججی را مشاهده و پیگیری کرده است، گفت: یادی می کنیم از این شهید بزرگوار که به تعبیر مقام معظم رهبری در جبهه مقاومت به گونه ای حجت شد و فصل جدیدی از جهاد و شهادت و مقاومت را به روی مشتاقان باز کرد.

 

فرمانده سپاه لارستان با اشاره به تعبیر مقام معظم رهبری (مدظله العالی) که فرمودند: «شهدا چشم و چراغ این ملتند»، گفت: شهدای عزیز ما قطعا ستارگان هدایتند و ما این فرصت ها را مغتنم می شماریم تا خودمان را به این مسیر نورانی نزدیک کنیم و دعا می کنیم که به برکت شهدا و پدران و مادران آن دلاورمردان بتوانیم به قدر ظرفیت وجودی خودمان این مسیر نورانی را که شهدای عزیز طی کردند بپیمائیم و إن شاءالله عاقبت همه ما به سعادت و شهادت ختم شود.

 

در ادامه این برنامه «رجبعلی راهی» گلزار شهدای لارستان را، جزو مکان های فاخر و نورانی استان فارس ارزیابی کرد گفت: بر همه مسئولین و علاقمندان نظام، واجب و فرض است که یاد شهدا را زنده نگه دارند که این زنده نگه داشتن باعث استمرار این راه می شود؛ به ویژه خانواده معظم شهدا و جانبازان و آزادگان سرافراز که این روزها مصادف با سالروز بازگشت آزادگان به میهن اسلامی است.

 

مدیرکل بنیاد شهید استان فارس با اشاره به جمله «زنده نگه داشتن یاد شهدا کمتر از خود شهادت نیست» افزود: پس از واقعه کربلا نیز اگر اهل بیت و دوستداران امام حسین(ع) نبودند، قطعا این فرهنگ عاشورایی امروز به دست ما نمی رسید.

 

در بخش دیگری از این برنامه حجت الاسلام مهرابی با اشاره به طرح ملی سه شنبه های تکریم و دیدار از خانواده شهدا گفت: این فرصت ها واقعا توفیقی است تا بتوانیم نسبت به جایگاه شهید و شهادت ادای دین کنیم.

 

مدیرکل سازمان تبلیغات اسلامی استان فارس با اشاره به اهمیت تکریم خانواده شهیدان و ایثارگران و آزادگان افزود: این دلاوران کسانی اند که خود را ندیدند تا خدای خود را ببینند و سوختند تا با سوختن خود به محفل ما روشنایی بخشند.

 

اما در ادامه این دیدار، شیخ محمدصالح انصاری، از علمای برجسته اهل سنت جنوب با اشاره به مقام خانواده شهدا و آزادگان گفت: در میان کسانی هستیم که شهادت را مزه کرده اند و آن را در آغوش گرفته‌اند.

 

وی با اشاره به آیه 169 سوره مبارکه آل عمران افزود: سوره مبارکه آل عمران، سوره ثبات و استقاومت و پایداری است، خداوند در این سوره به عوامل و اسباب استقامت و پایداری و موجبات گام برداشتن انسان در مسیر حق و حقیقت اشاره  کرده است.

 

شیخ محمدصالح انصاری با اشاره به بشارت «عند ربهم یرزقون» پروردگار برای شهدا گفت: اگر این واژ] را در قرآن کریم بررسی کنیم در چند مورد دیگر نیز با آن مواجه خواهیم شد، یک مورد در آیه شریفه 169 سوره آل عمران و دیگری در آیه 54 و 55 سوره بقره که واقعا شنیدنی است و خداوند می‌فرماید: شهدا در نزد پروردگارشان روزی داده می شوند.

 

وی با اشاره به اهمیت اخلاص و تقوا و رابطه آن با شهادت افزود: در آیه 54 و 55 سوره مبارکه قمر بحث اهل تقوا است، همان کسانی که با دل بیدارشان در جامعه نقش آفرینی کردند.

 

عالم برجسته اهل سنت جنوب افزود: ما می گوئیم شهید کسی است که شهید زندگی می کند و اخلاق و رفتار او دلالت بر شهادت و حقانیت و دین دارد و این آیه سوره قمر از متقیان سخن می گوید و قطعا شهدا به درجه تقوا رسیده اند که به این مقام عظیم دست پیدا کرده اند که خداوند فرمود: متقیان در بهشت ها و نحرهایی هستند و در نزد (عند) پادشاه مقتدر یعنی الله است.

 

شیخ محمدصالح انصاری با اشاره به داستان آسیه همسر فرعون و بیان آرزوی مومنان گفت: آسیه همسر فرعون این چنین آرزو می کند که «پروردگارا برای من در بهشت قصری بنا کن» و در مشخصات و خصوصیات آن می گوید «عندک بیتا فی الجنه» که نکته ظریف، آن است که می خواهد «عندک» و در نزد پروردگار باشد. پس مقام شهدا مقامی است که «عند ربهم» هستند و این دلیلی است که باید بیشتر با شهدا آشنا شد و جوانان و نوجوانان را به جایگاه و مقام و اهدافی که داشتند آشنا کنیم تا بدانیم کجا هستیم و الگوهای زنده در جامعه داشته باشیم.

 

وی با تاکید بر اهمیت شناساندن شهیدان به عنوان الگوهای زنده جامعه افزود: جوان و نوجوان ما نیاز به الگوهای زنده دارد و چه الگوهایی بهتر از شهدا که بتوانیم آنها را به جامعه معرفی کنیم و این درس را بدهیم که این ها به برکت تقوا و ایمان به این جایگاه عظیم رسیدند و از فرش به عرش دست یافتند و این «عند ربهم یرزقون» جایگاهی است که هر انسانی باید آرزوی آن را داشته باشد.

 

گفتنی است، طرح ملی «سه شنبه های تکریم»  هر هفته، به صورت هماهنگ در سطح کشور به همت ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد در حال انجام است.